Εκδήλωση της Μητρόπολης Νεαπόλεως με την Αρετή Κετιμέ και Ντιλέκ Κοτς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, η εκδήλωση με τίτλο «Θεσσαλονίκη Ονείρου Χάριν» την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην κατάμεστη αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός» στη Μονή Λαζαριστών. Στη συναυλία συμμετείχαν οι σπουδαίες τραγουδίστριες Αρετή Κετιμέ και Dilek Koc καθώς και η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης Νεαπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» με χοράρχη τη Μαρία Χαραλαμπίδου. Ακούστηκαν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη,Χρήστου Λεοντή, Παντελή Θαλασσινού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Χατζιδάκη και Χρυσόστομου Σταμούλη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. «Όσο μέναμε σταθερά προσκολλημένοι στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πίστη και τα έθιμά μας, επιβιώναμε και συνεχίζαμε τον αγώνα γιατί ξέραμε ότι η ιστορία, η παιδεία, ο πολιτισμός και η πίστη κινούν την ιστορία, χτίζουν Παρθενώνες, Αγιά Σοφία, Παναγία Σουμελά και Άγιο Όρος. Να μένουμε ενωμένοι κάτω από την ευλογία της εκκλησίας μας. Σταθείτε δυνατοί στις δοκιμασίες, διδάξτε και αγκαλιάστε τα παιδιά μας, τη νέα γενιά που έρχεται, για να γνωρίσουν ποιανού απόγονοι είναι και πόσο βαριά είναι η ιστορία αυτού του τόπου. Να θυμούνται ότι είναι αρχοντόπουλα της ιστορίας. Μιλήστε στα παιδιά μας για τους Αγίους, για τους Νεομάρτυρες, για τους σύγχρονους Αγίους, που δείχνουν το δρόμο της Αρετής και της Αγιότητας. Μη φοβάστε, οι Άγιοι, οι ποιητές και τα παιδιά θα σώσουν τον κόσμο», τόνισε ο κ. Βαρνάβας κλείνοντας την ομιλία του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος συμμετείχε στον εορτασμό των Νεαπολιτών Νεομαρτύρων Γεωργίου, Ακακίου, Θεοχάρους και Αθανασίου του Κουλακιώτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως κ. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Αρετή Κετιμέ-Ντιλέκ Κοτς-Χορωδία Αγία Κασσιανή Υμνογράφος

https://www.youtube.com/watch?v=PBEGJSh4nJ8

Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

https://www.youtube.com/watch?v=urL7VJ8-ACg