Άνοιξε τις πύλες της η 14η Παγκρήτια Έκθεση στη ΔΕΘ

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 4 Μαΐου, η 14η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών “Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις Ελλάδας” που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ στο Περίπτερο 12 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απυήθυνε ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης, η Νίκη Ντούλα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Σαρρής, η ηθοποιός και υποψήφια ευρωβουλευτής Πέγκη Σταθακοπούλου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Τον Αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, π. Νεκτάριος ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και είναι Στρατιωτικός Ιερέας. Ακολούθησαν χοροί από το Σύλλογο Ξαστεριά Θέρμης και του Βορεάδες Καλαμαριάς.
Η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας», αποτελεί σημείο αναφοράς για την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με τη συμμετοχή κρητικών παραγωγών και επιχειρήσεων, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκε και από παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας που θέλησαν μέσα στο πλαίσιο αυτό να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα. Η άρτια διοργάνωση των εκθέσεων, η υψηλή τους επισκεψιμότητα, ο μεγάλος όγκος των παράλληλων εκδηλώσεων και η εξαιρετική προβολή που έχουν, τις έχουν καταστήσει δημοφιλείς για τους εκθέτες από όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα με το εμπορικό της μέρος, η έκθεση αποτελεί ένα πολιτιστικό αντάμωμα όλων όσων υπηρετούν τον λαϊκό πολιτισμό των ιδιαιτέρων περιοχών της χώρας μας και δραστηριοποιούνται στη συμπρωτεύουσα. Πολιτιστικά σωματεία από Κρήτη, Μακεδονία, Πόντο, Τραπεζούντα, Θράκη, Ήπειρο, Χαλκιδική, Καππαδοκία, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Αϊβαλί, Μικρά Ασία, Φλώρινα, Σέρρες, Κιλκίς, Νιγρίτα, Θεσσαλία, Νάξο, Ημαθία και άλλες περιοχές, παρουσιάζουν τα χορευτικά και μουσικά τους συγκροτήματα σ’ ένα καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα που αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντας χρώμα και δημιουργώντας θετικά αισθήματα για όλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=1pjNWns1Giw