«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» με πρεσβευτή τον ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αναμένεται να συμμετέχουν φέτος στο 3ο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», το μοναδικό φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου στην Ελλάδα, ο οποίος πλέον καθιερώνεται ως το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση παιδικών ιδρυμάτων και οργανισμών. Ο πιο πρωτότυπος και μοναδικός δωρεάν αγώνας δρόμου που διοργανώνουν επίς τρείς συνεχόμενες ημέρες μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ο ιστορικός σύλλογος Ερμής 1877 μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχοντας και τη μεγάλη υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Μαΐου και για 50 ώρες συνεχόμενα.
Οι διοργανωτές, οι πρεσβευτές, οι χορηγοί, αλλά και οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι, έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του αγώνα εξάροντας το σκοπό και τον χαρακτήρα του, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο κάθε ηλικίας, να ανταποκριθεί και να συμμετέχει περπατώντας ή βαδίζοντας προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για την ενίσχυση των συλλόγων «Παιδικές Καρδιές» και «Ελπίδα».
Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους των συνδιοργανωτών του αγώνα μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζίκας τονίζοντας: «Στην προσπάθεια να ανοίξουμε την Έκθεση σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεγονότα, συνδιοργανώνουμε το 3ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό. Είναι ένας θεσμός που όχι απλά στηρίζουμε, αλλά συμμετέχουμε και οι ίδιοι και έχει πλέον καθιερωθεί». Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, και παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, εξήρε τον χαρακτήρα της διοργάνωσης που όπως ανέφερε «δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αναπτύξουν τη σχέση τους με τον αθλητισμό και να συνεισφέρουν στον κοινωφελή σκοπό της».
Ο Μάρκος Πούλιος, αντιπρόεδρος του συλλόγου Ερμής 1877, αναφερόμενος στην φιλοσοφία που διέπει τον ιστορικό σύλλογο τόνισε: «Ο Ερμής είναι το πρώτο Ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1877 και που μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας επαναλειτούργησε το 2014 χάρη στις ενέργειες του κ.Νικολάου. Είναι ένας σύλλογος με αθλητική και κοινωνική δράση και γι αυτό διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες». Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ, Αλέξης Τσαξιρλής, υπογράμμισε: «Η ιδέα γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια όταν μας βρήκε ο εκπρόσωπος του Ερμή κ. Πλακίδας και συμφωνήσαμε να ξεκινήσει μία συνεργασία με τη ΔΕΘ, η οποία οδήγησε αρχικά στη διοργάνωση και πλεόν στη θεσμοθέτηση του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό ως ενός μεγάλου αθλητικού και κοινωνικού γεγονότος της πόλης».
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, διεθνής πρεσβευτής της διοργάνωσης, ήταν παρών στην παρουσίαση και όπως υποσχέθηκε θα είναι παρών και στο κλείσιμο του αγώνα. Μιλώντας για τον ρόλο που ανέλαβε στάθηκε στην ηθική υποχρέωση που αισθάνεται ως Θεσσαλονικιός να συμμετέχει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικές διοργανώσεις: “Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι πρεσβευτής του αγώνα. Δυστυχώς θα απουσιάζω και δεν θα είμαι στην έναρξή του, αλλά θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να είμαι εδώ στη λήξη και να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με όσους συμμετέχουν”.
Οι εγγραφές για το 3ο «Τρέξε χωρίς Τερματισμό» μέχρι τις 15 Μαίου θα είναι δωρεάν και γίνονται ηλεκτρονικά στο hermes-events.org και με έντυπη μορφή στα καταστήματα της Cyta στη Θεσσαλονίκη:
ΚΕΝΤΡΟ – Μητροπόλεως 21 & Κομνηνών
ΕΥΟΣΜΟΣ – Αντωνίου Τρίτση & Φιλύρων 15