Ο Νίκος Γκάλης εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ ΧΑΝΘ που είναι αφιερωμένη στο επαγγελματικό μπάσκετ και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Μαΐου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς , Νίκος Γκάλης. Στην νέα πτέρυγα του ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανατρέξει στην ίδρυση του ΕΣΑΚΕ, στην δημιουργία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, στην ιστορική διαδρομή του και στα καλύτερα χρόνια από άποψη επιτυχιών, διακρίσεων και συγκινήσεων του ελληνικού μπάσκετ.
Στα εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης, ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ , Γιάννης Σωσσίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Μουσείου κ. Γιώργος Μπουσβάρος. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ που δημιούργησε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο στο μουσείο της ΧΑΝΘ. Δεν είμαι τόσο παλιός αλλά ξέρω ότι είναι ο σύλλογος που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω ότι ο ΕΣΑΚΕ και η ΧΑΝΘ έχουν ακόμη να προσφέρουν πολλά», δήλωσε ο Νίκος Γκάλης ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: «Η επαγγελματοποίηση του Πρωταθλήματος ήταν η ευκαιρία για να βάλει το μπάσκετ κάποιες αρχές στη διεξαγωγή του. Έτσι έκανε τεράστια άλματα, οι ομάδες μας κέρδισαν ευρωπαϊκούς τίτλους, ήρθαν μεγάλοι παίκτες, ο συναγωνισμός μεγάλωσε και προσέφερε πολλά. Αξίζει τον κόπο να θυμόμαστε τι έγινε για να γινόμαστε καλύτεροι. Πάντα θα πρέπει να βελτιωνόμαστε για να γινόμαστε πιο ποιοτικοί. Ζήσαμε συγκλονιστικές εποχές σε μία περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ είχε εκτοξευτεί».
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Λάκης Τσάβας, Σούλης Μαρκόπουλος, Νίκος Βεζυρτζής, Κώστας Χαραλαμπίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Πιλαφίδης, Θόδωρος Ροδόπουλος, Σπύρος Βούγιας και ο Σπύρος Πέγκας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=WId5yMBsXkU