Κοινωνικές δράσεις για άπορους ενόψει του Πάσχα από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αναπτύσσοντας δράσεις αλληλεγγύης. Δράση συλλογής παιχνιδιών ρούχων, λαμπάδων και παπουτσιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στην πλατεία Αριστοτέλους πάνω από την οδό Μητροπόλεως, από τις 11:00 έως τις 14:00 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί». Τη δράση με τίτλο «Αυτό το Πάσχα γίνε και συ νονός », διοργανώνουν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Στο σημείο θα στηθεί και μία μικρή γιορτή με εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες εγγεγραμμένες στο κοινωνικό μητρώο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες προϊόντων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν μετά από ενημέρωση των δικαιούχων. Η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 από ώρα 13:00 έως 15:00 στους χώρους των κατά τόπων Δημοτικών Κοινοτήτων για τους κατοίκους της 1ης, 3ης, 5ης Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας ενώ για τους κατοίκους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019. Η διανομή για τους κατοίκους της 2ης Δημοτικής Κοινότητας θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 13:00 έως 15:00 από το κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.
Το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα παρατεθεί την Κυριακή του Πάσχα, 28 Απριλίου 2018 σε 500 άστεγους και άπορους συμπολίτες μας. Το γεύμα θα δοθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Μ. Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου (Β. Γεωργίου Α΄1) και στον εξωτερικό χώρο του στις 12:00 σε εορταστικό περιβάλλον με ψυχαγωγικό πρόγραμμα.