Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου τίμησε τους Εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου

Με μηνύματα ελπίδας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς "πλημμύρισε" το Σάββατο 14 Απριλίου το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, όπου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε μια συγκινητική τελετή τίμησε τους 107 εθελοντές ιατρούς, φαρμακοποιούς, εκπροσώπους των διαγνωστικών και μικροβιολογικών κέντρων και απλούς πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο. Ως ελάχιστη αναγνώριση του τεράστιου ανθρωπιστικού έργου που επιτελούν οι εθελοντές σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και είναι αποκλεισμένοι από τις δομές πρόνοιας, η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας, ανέδειξε το σπουδαίο και ζωτικό ρόλο των δημοτικών κοινωνικών δομών προς τους άπορους και ανασφάλιστους δημότες, με την καίρια και αποφασιστική συνδρομή στο κοινωνικό αυτό έργο των εθελοντών επαγγελματιών υγείας, των φορέων και των ιδιωτών.Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα οι εθελοντές επαγγελματίες υγείας και οι εθελοντές πολίτες, παρέλαβαν τους τιμητικούς επαίνους και τα αναμνηστικά χειροποίητα αγαλματίδια, τονίζοντας πως το έργο στήριξης και συμπαράστασης των συνανθρώπων μας αποτελεί για τους ίδιους ύψιστο χρέος απέναντι στην κοινωνία, μια αποστολή που υποκινείται μόνο από αγάπη και ανιδιοτέλεια.
"Σήμερα έχω τη χαρά και την ξεχωριστή τιμή να συναντώ σε αυτήν την αίθουσα τους ανθρώπους εκείνους, που με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και με αγάπη για τον συνάνθρωπο που υποφέρει, συνέβαλαν αποφασιστικά και κυρίαρχα στη λειτουργία δύο ζωτικών δημοτικών κοινωνικών δομών: του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου. Που από το υστέρημα του προσωπικού τους χρόνου και το πλεόνασμα της κοινωνικής τους ευαισθησίας, ανακουφίζουν καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο και υπηρετούν με όλη τους την ψυχή τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας" τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, συγχαίροντας όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για τη στήριξη των δημοτών που πλήττονται από την κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου: "Εκ μέρους ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρετε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στους συμπολίτες μας. Με το παράδειγμά σας αποδεικνύετε πως η προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι υπόθεση καρδιάς. Με το παράδειγμά σας δίνετε νόημα και περιεχόμενο στις αξίες της ανιδιοτέλειας, της ανθρωπιάς, της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά κυρίως αποδεικνύετε πως σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς υπάρχει φως, ελπίδα, πως υπάρχουν επιστήμονες και επαγγελματίες που δίνουν χέρι βοηθείας στο συνάνθρωπο".
«Με την δική σας βοήθεια, με τον δικό σας εθελοντισμό δημιουργήσαμε ένα μεγάλο δίκτυο τοπικής κοινωνικής αλληλεγγύης για όσους βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου μας, με εντολή του δημάρχου μας ενισχύσαμε αμέσως τις δημοτικές κοινωνικές μας δομές, προασπίζοντας το ιερό δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην ίαση και την θεραπεία και παράλληλα απευθύναμε ένα κάλεσμα συνέργειας σε σας στους επιστήμονες του τόπου μας. Κι εσείς ανοίξατε την πόρτα του ιατρείου σας του φαρμακείου σας του μικροβιολογικού και διαγνωστικού σας εργαστηρίου, αλλά και της καρδιάς σας και δεχθήκατε όλους μα όλους που εμείς σας προτείναμε. Δεν είπατε ...δεν έχω χρόνο...δεν είπατε ... δεν προλαβαίνω... δεν είπατε ... δεν μπορώ, αντίθετα κάνατε τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο για όλους ώστε κανένας να μην είναι μόνος του σ' αυτήν τη δύσκολη εποχή» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής της δημόσιας Υγείας κ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος.