Είδη πρώτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις του περιοδικού «Σχεδία» παρέδωσε η Υπουργός Παιδείας

100 μπουφάν, 100 κουβέρτες καθώς και 200 πακέτα με είδη προστασίας από τον κορωνοϊό Covid-19, παρέδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) Κωνσταντίνος Δέρβος, και στελέχη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο πλαίσιο της πρωτοβουλ

Δημοσίευση: 24.02.21 | 00:03

Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ της χώρας λόγω κορονοϊού

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δημοσίευση: 21.02.21 | 01:29

Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία με απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Δημοσίευση: 15.02.21 | 17:36

Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού Δευτέρα και Τρίτη στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, αντίστοιχα, λόγω της χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού που αναμένεται να επικρατήσει, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αποφασίστηκε όλα τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια), νηπιαγωγεία, παι

Δημοσίευση: 14.02.21 | 20:14

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Δημοσίευση: 14.02.21 | 18:20

Nίκη Κεραμέως: «Έχουμε εκλεγεί για να δώσουμε πραγματικές διεξόδους στις νέες και τους νέους μας»

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την τελευταία παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, απάντησε στα σχόλια της Αντιπολίτευσης και συνόψισε εκ νέου τη στόχευση του νομοσχεδίου.

Δημοσίευση: 12.02.21 | 23:03

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια με 166 ΝΑΙ. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Δημοσίευση: 11.02.21 | 22:38

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική από αύριο

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την Αττική που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, προβλέπεται τηλε-εκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές

Δημοσίευση: 10.02.21 | 19:07

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά επιθεώρησε τα σχολεία κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την κάλυψη του Δήμου Λαγκαδά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής μας.

Δημοσίευση: 02.02.21 | 01:34

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης λόγω των πλημμυρικών φαινομένων

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούν στους οικισμούς Απαλού και Άνθειας, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 20

Δημοσίευση: 01.02.21 | 20:47

Προσλήψεις ειδικού προσωπικού για μαθητές με αναπηρία από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές με αναπηρία, χρηματοδοτώντας προσλήψεις Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την υποστήριξη των αναγκών τους σε δομές εκπαίδευσης, μέσω της δράσης «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπα

Δημοσίευση: 31.01.21 | 21:36

Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία για τις συνέπειες της πανδημίας

Επιμορφωτικό σεμινάριο για πάνω από 800 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που προσελήφθησαν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον περασμένο Νοέμβριο, πραγματοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Εργαστηρίο

Δημοσίευση: 28.01.21 | 21:21

Ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η επαναλειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών.

Δημοσίευση: 22.01.21 | 23:40

Χρηματοδότηση ύψους 462.060€ για τους Παιδικούς Σταθμούς εξασφάλισε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Έργα και παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παιδικής φροντίδας και προστασίας θέτει σε τροχιά υλοποίησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δημιουργώντας νέες αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δημοσίευση: 20.01.21 | 00:15

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε σήμερα την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία την ενημέρωσε για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Δημοσίευση: 19.01.21 | 23:00

Ανοικτά αύριο όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά

Αύριο Τετάρτη 20/01/2021, θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, όπως και το Σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Λοφίσκο. Ανοικτοί θα είναι και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.


Δημοσίευση: 19.01.21 | 15:10

Πρόγραμμα δωρεάν ασφάλισης μαθητών από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παρέχεται με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση: 18.01.21 | 20:58

Διακοπή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων του Δήμου Λαγκαδά λόγω παγετού

Άμεσα και με επιτυχία αντιμετωπίστηκε το κύμα κακοκαιρίας και οι πυκνές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Δημοσίευση: 17.01.21 | 22:07

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Θέρμης και Νεάπολης-Συκεών

Πανέτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, μετά τις χιονοπτώσεις οι οποίες σημειώθηκαν χθες Σάββατο.

Δημοσίευση: 17.01.21 | 21:01

Κλείνουν αύριο λόγω παγετού τα σχολεία στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί μετά τη χιονόπτωση στις αυλές των σχολικών κτιρίων και της πρόγνωσης των μετεωρολόγων ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου αποφασίστηκε τα Δημοτικά Σχολεία

Δημοσίευση: 17.01.21 | 17:55

Σελίδες