Σε πλήρη ετοιμότητα για την επαναλειτουργία των σχολείων ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Σήμερα χτύπησε και πάλι το κουδούνι για Δημοτικά και Γυμνάσια μετά από πολύμηνη απουσία των μαθητών από τα σχολεία τους, ενώ μετά τις διακοπές του Πάσχα επανήλθαν στα σχολεία και οι μαθητές Λυκείου.

Δημοσίευση: 10.05.21 | 19:35

Ανοίγουν αύριο όλα τα σχολεία της χώρας

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Δημοσίευση: 09.05.21 | 23:44

Σταδιακή επαναλειτουργία ΙΕΚ, Κολλεγίων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από 17 Μαΐου

Με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου 2021 συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και των Κολλεγίων, μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Δημοσίευση: 06.05.21 | 21:22

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας

Oι οδηγίες για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ως προς την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό, ανακοινώνονται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της νέας Κοι

Δημοσίευση: 05.05.21 | 22:02

Ανοίγουν 10 Μαΐου Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια

Το συνολικό σχεδιασμό για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς και στοιχεία από τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, τα σελφ-τεστ και την πορεία των voucher, παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Δημοσίευση: 22.04.21 | 22:57

Οι μαθητές καινοτομούν και δημιουργούν ένα διαφορετικό παγκάκι με πολλαπλά οφέλη

Το πρωτοποριακό τους, βιώσιμο παγκάκι παρουσίασαν στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές της ομάδας RAISE του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, με αφορμή την 21η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, και την 22η Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Γης.

Δημοσίευση: 21.04.21 | 23:12

Έκλεισε το Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Κλειστό θα παραμείνει από την Τρίτη 20 Απριλίου, μέχρι νεωτέρας το Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά, λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δημοσίευση: 21.04.21 | 00:36

Κλείνουν 23 Απριλίου τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, τα Επαγγελματικά Λύκεια, οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4.

Δημοσίευση: 20.04.21 | 23:37

Περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας

Σειρά επαφών και συζητήσεων για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος κατά την επίσκεψη του από τις 7 έως τις 10 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δημοσίευση: 13.04.21 | 23:50

Στα Δυτικά της Αθήνας την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων η Νίκη Κεραμέως

Το 3ο ΓΕΛ Ιλίου, το 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου και το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω επισκέφθηκε κατά την πρώτη ημέρα της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Δημοσίευση: 12.04.21 | 21:42

Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επιστροφή των μαθητών

Το κουδούνι χτυπά ξανά τη Δευτέρα 12 Απριλίου για τους μαθητές του λυκείου κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στον τομέα ευθύνης του για την κατάλληλη προετοιμασία των σχολείων και την επιστροφή μαθητών και καθηγητών.

Δημοσίευση: 11.04.21 | 22:37

Επιστροφή στα σχολεία από αύριο μόνο με self tests

Οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Δημοσίευση: 11.04.21 | 01:22

Νίκη Κεραμέως-Νίκος Δένδιας: Η εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κοινή προτεραιότητα

Τα πολλαπλά πεδία συνεργασίας και κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δημοσίευση: 08.04.21 | 23:23

Ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα Λύκεια με υποχρεωτικό self test

Τα γενικά και επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη τηρουμένων όλων των μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηρι

Δημοσίευση: 07.04.21 | 21:21

Το Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την 25η Μαρτίου

«Η φετινή 200ή επέτειος από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο για να γνωρίσουμε βαθύτερα την πολυδιάστατη και συναρπαστική της ιστορία, τους πρωταγωνιστές της και τα οράματά τους, όλα εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικοδόμηση μίας ελεύθερης, σύγχρονης και δημοκρατικής χώ

Δημοσίευση: 25.03.21 | 23:37

ΣΥΡΙΖΑ: Η κα Κεραμέως έκρυβε τη σύμβαση με CISCO-έδωσε προσωπικά δεδομένα 1,5 εκ.πολιτών

Ανακοίνωση κατά της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατεγγέλοντας ότι η κα Κεραμέως έκρυβε σύμβαση με την CISCO και ότι έδωσε στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκ πολίτες.

Δημοσίευση: 22.03.21 | 22:25

Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Δήμο Ελασσόνας λόγω έντονων μετασεισμών

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ελασσόνας την Τρίτη 16 Μαρτίου λόγω της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ελασσόνας.

Δημοσίευση: 15.03.21 | 20:36

Graffiti με Ήρωες της Επανάστασης στο 3ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά

Ολοκληρώθηκαν οι καλλιτεχνικές δημιουργίες στο 3ο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά με θέμα το Κρυφό Σχολειό, το οποίο κράτησε άσβεστη τη φλόγα της Πίστης και της Εθνικής Συνείδησης στα μελανά χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Δημοσίευση: 13.03.21 | 21:20

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε.

Δημοσίευση: 11.03.21 | 18:09

Είδη πρώτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις του περιοδικού «Σχεδία» παρέδωσε η Υπουργός Παιδείας

100 μπουφάν, 100 κουβέρτες καθώς και 200 πακέτα με είδη προστασίας από τον κορωνοϊό Covid-19, παρέδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) Κωνσταντίνος Δέρβος, και στελέχη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο πλαίσιο της πρωτοβουλ

Δημοσίευση: 24.02.21 | 00:03

Σελίδες