Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, εγκαινίασε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου , τα γραφεία του στην οδό Καλαποθάκη 4 στη Θεσσαλονίκη.
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι μια καλή κυβέρνηση. Δεν έχει σχέδιο για τη χώρα, για την έξοδο από την ύφεση. Δεν μπόρεσε παρά τις δεσμεύσεις της από την εποχή του Ζαππείου να εξεύρει και να νομοθετήσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος .
Αναφέρθηκε επίσης στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ««Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε, όμως τώρα πρυτανεύει η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων για τη χώρα. Η χώρα, χρειάζεται σχέδιο για την έξοδο από την κρίση , την παράκαμψη της γραφειοκρατίας. Γενικά η Κυβέρνηση θέλει να κυβερνήσει μέσω των διλημμάτων του νόμου και της τάξης και των θεωριών φόβου περί των δυο άκρων. Η χώρα όμως χρειάζεται πολιτικές και πολιτικούς ευθύνης. Η χώρα δεν θα πτωχεύσει. Υπάρχουν προγραμματικές πολιτικές αρκεί να υπάρχει βούληση. Είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων η χώρα να βγει από την κρίση».
«Τα μέτωπα συνεργασίας είναι ο στόχος. Δεν τα προσδιορίζουμε, εκ του πονηρού, όπως κάνουν άλλοι, στα θέματα των ευρωεκλογών. Προσθέτουμε, οπωσδήποτε τις δημοτικές και οπωσδήποτε τις γενικές βουλευτικές εκλογές. Αλλά αν στον κόσμο περάσει ότι ο λόγος της σύμπλευσης και των συμμαχιών είναι η πολιτική διάσωση ή επίλυση θεμάτων του πολιτικού συστήματος, δεν έχει νόημα καμιά συνεργασία. Αν στον κόσμο φτάσει η αλήθεια, ότι με συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, από κοινού συμμαχώντας, την ύφεση και την ανεργία, τότε πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και η δημοκρατική παράταξη θα αρχίσει να ξαναγίνεται μεγάλη γιατί τώρα παρακμάζει» ανέφερε ο πρόεδρος της ‘Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα’.
«Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την οικονομία λέγοντας μόνο για τα δημόσια οικονομικά. Εκεί θα έλεγα πως ναι η χώρα έχει σωθεί. Η χώρα δεν κινδυνεύει από πτώχευση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εγώ, ως ένα βαθμό, το θεωρώ και δεδομένο, ότι θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά αυτό ήταν ο στόχος του 2009. Τώρα, το 2013 που τελειώνει, μας βρίσκει χωρίς στόχο για τον πολίτη. Η χώρα στέκεται αλλά δεν στέκονται οι πολίτες κι αυτό μοιραία στο μέλλον θα επηρεάσει τα δημόσια οικονομικά. Θα δημιουργήσουμε φαύλο κύκλο» είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Κομισιόν.

VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?v=c0YJJ8Nimeo

http://www.youtube.com/watch?v=VejVQVZPafg