Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και πραγματοποίησε ομιλία στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης. Παρόν στην ομιλία ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Μακεδονία Παλλάς.
«Όλοι μαζί κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Και όλοι μαζί την αλλάζουμε. Κι έχουμε απέναντί μας, εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, εκείνους που θέλουν γυρίσουμε σε όλα όσα μας οδήγησαν σε αυτήν την κρίση, εκείνους που πρόβλημα δεν θα είχαν να δουν την Ελλάδα να καταστρέφεται. Αυτή η συνεργασία των τριών κομμάτων, δεν είναι μόνο πρωτοφανής για την χώρα μας. Είναι και σωτήρια.
Γιατί μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, αποκαταστήσαμε την Αξιοπιστία της Πατρίδας και τη Σταθερότητα. Αυτό που πετύχαμε είναι κοινή επιτυχία. Και την πιστωνόμαστε όλοι μας. Υπάρχουν ασφαλώς και διαφωνίες ανάμεσά μας. Διφωνίες κυρίως ιδεολογικές. Αλλά αυτές δεν εμπόδισαν να λειτουργήσουμε όλοι μαζί και να επιτύχουμε αυτά που πολλοί λίγοι πίστευαν ένα χρόνο πριν.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στον αστερισμό του περίφημου Grexit, της εξόδου από το ευρώ. Βρίσκεται στον αστερισμό του Grecovery, δηλαδή λίγο πριν αρχίσει η Ανάκαμψη. Αυτή τη μεγάλη ανατροπή, μερικοί δεν μπορούν να τη χωνέψουν. Κάθε φορά που η χώρα μας σημειώνει μιαν επιτυχία, είτε την αμφισβητούν, είτε τη λοιδορούν, είτε προσπαθούν να τη μειώσουν, υπογραμμίζοντας εκείνα που ακόμα δεν έχουν αλλάξει».
«Μειώσαμε τα επιτόκια που πληρώνουμε στο χρέος μας. Πόσο τα μειώσαμε; Κάτω από το μισό απ’ ό,τι ήταν αρχικά. Κερδίσαμε ακόμα δύο χρόνια προσαρμογής ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πιο ομαλά. Και τώρα διορθώνουμε κι άλλες ζημιές που έγιναν στο μεταξύ: Πληρώνουμε στο σύνολό τους όσα άφησε απλήρωτα το κράτος τα τρία προηγούμενα χρόνια. Προς τους ιδιώτες χρωστούσε το κράτος 9,8 δισ. καινούρια χρέη μετά το 2010. Όλα θα ξεχρεωθούν μέσα στη φετινή χρονιά. Και επανακεφαλαιοποιούμε τις τράπεζες για να υπάρξει, επιτέλους, ρευστότητα. Γιατί χωρίς ρευστότητα και χωρίς πληρωμή των οφειλών του δημοσίου, δεν μπορεί να αξιοποιηθούν ούτε τα κοινοτικά κονδύλια, δεν μπορεί να πάρει μπροστά η Οικονομία».
«Η Αναγέννηση της Πατρίδας δεν είναι υπόθεση μιας παράταξης μόνο. Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Η παράταξή η δικιά μας προχωρά μπροστά και απομονώνει τα άκρα, τις ακρότητες και τους ακραίους. Η χώρα αυτή θα ξανασταθεί στα πόδια της. Θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο. Ήδη την ακούν. Ήδη την υπολογίζουν. Ήδη τη δικαιώνουν. Έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.
Αλλά δεν είμαστε πια εκεί που ήμασταν πριν ένα χρόνο .Επιφυλάξαμε πολλές εκπλήξεις ευχάριστες, ως τώρα .Επιφυλάσσουμε κι άλλες. Η Ελλάδα με μεθοδικά βήματα, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, σηκώνει κεφάλι. Η Ελλάδα βρίσκει τον εαυτό της. Η Ελλάδα χτίζει το μέλλον της. Δύο απλά πράγματα κάνουμε: Διαψεύδουμε συνεχώς όλους τους επικριτές της χώρας μας. Και ενώνουμε τους Έλληνες. Ενώνουμε τον ελληνικό λαό. Και τον κάνουμε περήφανο. Λαό με αξιοπρέπεια και με συνείδηση.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Μέχρι τέλους. Είναι υπόσχεση μας από τη Θεσσαλονίκη».

ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.youtube.com/watch?v=ocLmYvsZBCo

http://www.youtube.com/watch?v=_7pmI0oS4ks