Σταύρος Καλαφάτης: «Να είμαστε φορείς αμφίδρομης επικοινωνίας κυβέρνησης και κοινωνίας»

Το αίσθημα ευθύνης που συνοδεύει τα νέα του καθήκοντα έναντι της παράταξης της Ν.Δ., σε μια συγκυρία που αυτή αναλαμβάνει την αποστολή της προάσπισης των εθνικών μας δικαίων, της ανάταξης της οικονομίας και της ανάτασης της ελληνικής κοινωνίας, υπογράμμισε ο νέος Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Καλαφάτης εξελέγη ομόφωνα στο νέο του ρόλο από τους συναδέλφους του, μετά τη σχετική εισήγηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και προς τους συναδέλφους του βουλευτές για την τιμητική πρόταση και την ομόθυμη εμπιστοσύνη, σημείωσε τη συγκίνηση που αισθάνεται, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που υπηρέτησαν στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου.
«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που μου αναθέτετε», τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο και στους συναδέλφους του Βουλευτές της Ν.Δ., ενώ καλωσορίζοντας παλαιούς και νέους στα έδρανα, μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Η σύνθεση εμπειρίας και φρέσκων ιδεών μπορεί να δώσει νέα αίγλη στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και αυξημένο κύρος στο Κοινοβούλιο… Είναι χρέος μας να αποδείξουμε ότι συγκροτούμε μια πειθαρχημένη και υπεύθυνη κοινοβουλευτική ομάδα, που θα ανακλά το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, θα εκπέμπει δυναμισμό, αλλά και ευπρέπεια. Που θα αποκλείει φαινόμενα αλαζονείας και αμετροέπειας. Που θα συνδυάζει την επιχειρηματολογία με την πολιτική τόλμη.»
Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Κ.Ο. τους επόμενους μήνες, ο κ. Καλαφάτης, προανήγγειλε τη διοργάνωση ταχύρρυθμων σεμιναρίων για την εξοικείωση των νέων βουλευτών με το σύνολο των κανόνων του Κοινοβουλίου, ενώ ζήτησε –μεταξύ άλλων- να αποφεύγονται οι βουλευτικές τροπολογίες και σε κάθε περίπτωση, να μην κατατίθενται χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης. «Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά οφείλουμε να είμαστε φορείς αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία», κατέληξε. «Οφείλουμε προπάντων να βάζουμε πλάτη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε. Να είμαστε δυναμική ομάδα στήριξης στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρό μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιτάνιο έργο που αναλαμβάνει. Όλοι μαζί να κάνουμε, ξανά, την Ελλάδα περήφανη. Να φέρουμε, και πάλι, την αισιοδοξία σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.»