Σταύρος Καλαφάτης: Τρεις εφιάλτες μαύρισαν την ψυχή μας – Πρέσπες, Μάτι και έγκλημα του ‘15

«Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να ξεχάσει τους τρεις εφιάλτες, που μαύρισαν την ψυχή μας», τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στην εφημερίδα «Μακεδονία» και εξηγεί: «Είναι, πρώτ’ απ’ όλα, το έγκλημα του 2015, η απόπειρα του κ. Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη, το χάος που κόστισε πάνω από 100 δις ευρώ, αλλά και η εκ των υστέρων πανικόβλητη αλλαγή πλεύσης, που έφερε το τρίτο Μνημόνιο και επιπλέον λιτότητα 10 δις ευρώ. Είναι, δεύτερον, το άθλιο θέατρο, που παρακολουθήσαμε σε απευθείας μετάδοση από το κέντρο της Πυροσβεστικής το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Ο κυνισμός και η αναλγησία που εξέπεμπαν ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί, καθώς προσποιούνταν πως δεν ήξεραν τίποτε για νεκρούς, ασχολούνταν με την εικόνα τους και δεν νοιάζονταν για τους ανθρώπους που καίγονταν και πνίγονταν την ώρα εκείνη.
Και είναι, τρίτον, το εθνικό έγκλημα που διέπραξαν, σαν ντελιβεράδες ξένων επιδιώξεων, με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μια επαίσχυντη συνθηκολόγηση που χαρίζει στους Σλάβους όνομα, εθνικότητα και γλώσσα, απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού και στέλνει μήνυμα υποχωρήσεων και παραχωρήσεων στους γείτονές μας». Και προσθέτει: «Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή δεν εκχωρείται και δεν εγκαταλείπεται. Δεν πρόκειται, άλλωστε, οι Μακεδόνες να πούμε ποτέ «Μακεδόνες» τους Σλάβους.
Αναφερόμενος στο διάλογο που είχε με τον Επίτροπο Π. Μοσκοβισί για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Στ. Καλαφάτης υπογραμμίζει: «Είναι απολύτως βέβαιο πως ο Κ. Μητσοτάκης ως αυριανός πρωθυπουργός θα πετύχει τη μείωσή τους και θα προχωρήσει έτσι σε ακόμη δραστικότερη μείωση των φόρων. Ακόμη και ο Επίτροπος Π. Μοσκοβισί, που απέκλειε κάθε σχετική συζήτηση, άλλαξε θέση. Του ανέπτυξα την πρότασή μας, όταν εμφανίστηκε στη Βουλή και του θύμισα πως ο Πρόεδρός μας ζητά να συζητήσουμε, αφού πρώτα αποδείξουμε ότι εφαρμόζουμε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. Τόνισα ότι δεν ζητούμε μια κάποια χάρη με το ξημέρωμα της νέας κυβέρνησης, αλλά ένα περιθώριο ανάσας για μια χώρα και ένα λαό που υποφέρουν από μια δεκαετή κρίση. Και πράγματι, αμέσως μετά, ο κ. Μοσκοβισί ανακάλεσε όσα έλεγε και υιοθέτησε την πρόταση Μητσοτάκη. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα πλεονάσματα αυτά δεν είναι ρεαλιστικά και πρέπει να μειωθούν».
Ο Στ. Καλαφάτης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «θέλει την Αστυνομία σεκιούριτι κομματικών εκδηλώσεων, αλλά αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών» και υπογραμμίζει: «Μαζεύουν παράνομα, ακόμη και από τα γύρω καφενεία, ανθρώπους που υποψιάζονται ότι μπορεί να αποδοκιμάσουν κυβερνητικά στελέχη, αλλά δεν συλλαμβάνουν εκείνους που ήδη παρανομούν, που επιτίθενται με μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα και κλούβες των ΜΑΤ, που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια εμπρησμών, που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία». Εκτιμά, ταυτόχρονα, πως «όποτε κι αν προκηρυχθούν εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης θα συγκροτήσει ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα πάει τους Έλληνες πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα».