Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Υπουργό Εργασίας

Με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο συναντήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας . Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε τις εξής δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο:
«Έχουν μεγαλώσει οι ανησυχίες μας για την πορεία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με τη νέα χρονιά και με τις προτάσεις της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται καμία επανάπαυση από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο από τους συνταξιούχους, όσους βρίσκονται σήμερα στη σύνταξη ή όσους ετοιμάζονται, αλλά συνολικά από όλο τον ελληνικό λαό. Πλήττει όλα τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων, που θα βρεθούν αύριο και θα χρειαστούν τη σύνταξή τους και που χρειάζονται και σήμερα ακόμα την ιατρική φαρμακευτική περίθαλψη, την υγεία, γιατί το σύστημα αυτό αφορά όλο το πλέγμα αυτών των ζητημάτων.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, δυστυχώς χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της, όλα αυτά δηλαδή που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τις συντάξεις και συνολικά το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, εν ονόματι της βιωσιμότητας και όλα αυτά που έχουμε γνωρίσει κατά διαστήματα. Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις και μέσα στη βουλή, για να μην έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο και βεβαίως να καταψηφιστεί. Κυρίως όμως το λόγο, τον αποφασιστικό ρόλο τον έχει ο ελληνικός λαός, τον έχουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας, που πρέπει να ξεχυθούν στους δρόμους της πατρίδας μας και να βροντοφωνάξουν «κάτω τα χέρια απ' την κοινωνική ασφάλιση.»