Αποδίδεται στο κοινό το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αθήνα

Από τον Μάιο 2021 θα αποδίδεται σταδιακά στους επισκέπτες το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, στο Μοναστηράκι, όπως δήλωσε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Δημοσίευση: 29-12-2020

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των βασιλικών αμαξών στο Τατόϊ

Αυτοψία στο π. βασιλικό κτήμα Τατοϊου πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που εκτελούνται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Δημοσίευση: 27-12-2020

Παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την τουριστική αξιοποίηση του Τύμβου Καστά και της Αμφίπολης

Τα έργα που υλοποιεί στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και στον Τύμβο Καστά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε στη σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για το διασυνοριακό έργο ‘Borderless Culture’ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ.

Δημοσίευση: 18-12-2020

Πλημμύρισε από τη βροχή η Ακρόπολη – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Μετά από εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με την πλημμυρισμένη Ακρόπολη και τα αρνητικά σχόλια, το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την διευθέτηση ομβρίων της Ακρόπολης.

Δημοσίευση: 10-12-2020

Παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη

«Η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ, αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του στα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη.

Δημοσίευση: 03-12-2020

Καλλιόπη Βέττα: Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης στον Πολιτισμό

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, μίλησε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στη Βουλή στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα: «Έλλειψη στρατηγικής και αντικοινωνική πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού».

Δημοσίευση: 22-11-2020

Βρέθηκε μοναδική αρχαία κεφαλή στην οδό Αιόλου στην Αθήνα

Μετά από εργασίες αναβάθμισης υποδομών στην οδό Αιόλου στην Αθήνα, βρέθηκε τυχαία, θαμμένη αρχαία κεφαλή αγάλματος, ενάμιση μέτρο κάτω από τη γη. «Βρέθηκε μόλις ενάμιση μέτρο κάτω από τη γη, κατά τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών στην οδό Αιόλου, επί της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Δημοσίευση: 14-11-2020

Αποκαλύφθηκαν βασιλικές άμαξες και παϊτόνια μετά από εργασίες στο τ. βασιλικό κτήμα Τατοϊου

Αυτοψία πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στο τ. βασιλικό κτήμα Τατοϊου, προκειμένου να εξετάσει την πορεία των έργων, τα οποία εκτελούνται την τρέχουσα περίοδο.

Δημοσίευση: 14-11-2020

Κυκλοφορούν ψεύτικοι λογαριασμοί στο twitter και facebook με το όνομα της Υπουργού Πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι κυκλοφορούν ψεύτικοι λογαριασμοί στο twitter και στο facebook με το όνομα της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Δημοσίευση: 13-08-2020

Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να πουλήσει για 150.000 ευρώ μεγάλης αξίας αρχαία

Συνελήφθη από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Καλαμάτα, ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε και προόριζε για πώληση αρχαία σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

Δημοσίευση: 10-07-2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς

Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, έχοντας σταθερά ως προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθη

Δημοσίευση: 15-06-2020

Αυτοψία στην Ακρόπολη έκανε η Υπουργός Πολιτισμού ενόψει των μέτρων για τον κορονοϊό

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έκανε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον ΓΓ Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δημοσίευση: 03-05-2020

Επίσκεψη του αν. Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη στην Αμφίπολη

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, το Μουσείο, το Γυμνάσιο και τον τύμβο Καστά στο Νομό Σερρών επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, τον κ.

Δημοσίευση: 14-03-2015

Σπανιότατη ταφή εναγκαλισμού άνδρα και γυναίκας στην ανασκαφή στο Διρό

Μια διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού , καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών αποτελούν δυο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφή

Δημοσίευση: 13-02-2015

Μίκης Θεοδωράκης: Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη

«Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δείχνουν πια καθαρά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας δεν αντέχει πια και δεν δέχεται την εξάρτηση της χώρας από τις κάθε είδους ξένες δυνάμεις», τόνισε ο κ.

Δημοσίευση: 26-01-2015

Αμφίπολη: 550 τα οστά που βρέθηκαν στο ταφικό μνημείο

Τα σκελετικά κατάλοιπα του ταφικού μνημείου, από τον λόφο Καστά Αμφίπολης αντιστοιχούν σε 550 περίπου οστά, θρυμματισμένα και ακέραια, ένα κρανίο σε αρκετά καλή κατάσταση, από το οποίο λείπουν τα οστά, που συνθέτουν το πρόσωπο και μία σχεδόν ακέραιη κάτω γνάθο.

Δημοσίευση: 21-01-2015

Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για τους πιστωτές και την Τρόικα

΄Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες΄, ανέφερε σε δήλωσή του ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην Τρόικα και τους πιστωτές.

Ολόκληρη η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

Δημοσίευση: 21-11-2014