Αποφασίστηκε η τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων με 9 άτομα κατά τη διάρκεια του lockdown

Η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα ομόφωνα, υπέρ του αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δημοσίευση: 05-03-2021

Μητροπολίτης Αργολίδος: «Αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου με ότι αυτό συνεπάγεται»

Του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου: Ἡ ἀπεργία πείνας καὶ ὁ κίνδυνος ἀπώλειας τῆς ζωῆς γνωστοῦ κατάδικου ποὺ βαρύνεται μὲ 11 φόνους καὶ ἄμεση ἤ ἔμμεση συμμετοχή σὲ ἄλλους, ἔχει προκαλέσει ἀντιδράσεις σὲ ἀντιεξουσιαστικούς χώρους καὶ πολιτική ἀντιπαράθεση.

Δημοσίευση: 05-03-2021

Απολύθηκαν εργαζόμενοι στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ηλείας επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Πατρίς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, έκανε γνωστό ότι απομακρύνθηκαν από το ίδρυμα «Παναγία Καθολική» δύο εργαζόμενοι επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι είναι 89 ετών και έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Δημοσίευση: 04-03-2021

Τελέστηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κιλκισίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τηρουμένων όλων των περιοριστικών μέτρων εψάλη σήμερα το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ.

Δημοσίευση: 03-03-2021

Κλείνουν πάλι οι εκκλησίες για τους πιστούς στη Θεσσαλονίκη-Αναστέλλονται γάμοι και βαπτίσεις

Στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αττική, επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Δημοσίευση: 03-03-2021

Η Εκκλησία της Κύπρου ζητά να ακυρωθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέφρασε με ανακοίνωσή της την δυσαρέσκειά της για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision ζητώντας να ακυρωθεί η συμμετοχή λόγω του τίτλου και των στίχων του τραγουδιού.

Δημοσίευση: 02-03-2021

Θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα της Συνόδου για την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας μέσω της μερικής συμβολής στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων, αναφέρεται στο επίσημο Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δημοσίευση: 02-03-2021

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των Μητροπολιτών Κιλκισίου, Λαγκαδά, πρ. Τρίκκης και Καστορίας

Στο διάλειμμα της Συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.

Δημοσίευση: 02-03-2021

Ερώτηση του Ε. Φραγκούλη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους κλεμμένους θησαυρούς της Μονής Εικοσιφοίνισσας

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα, που μαστίζει για αιώνες την Ελλάδα και αφορά στους κλεμμένους ιστορικούς θησαυρούς.

Δημοσίευση: 02-03-2021

Συγκεντρώνονται τρόφιμα για την Ιερά Μονή Σινά

Με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανού, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παναγίου Τάφου & Ι.Μ.

Δημοσίευση: 02-03-2021

Βεβήλωσαν τον Τοίχο των Ηρώων του 1821 στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την βεβήλωση της τοιχογραφίας με Ήρωες του 1821 καταγγέλει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος με ανάρτησή του τονίζει ότι τα ίδια έκαναν και οι Τούρκοι στους Αγίους. Ο κ. Κωνσταντάτος δήλωσε για την βεβήλωση: «Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν!

Δημοσίευση: 02-03-2021

Ο Σταύρος Καλαφάτης για την εκδημία του Μητροπολίτη Κιλκισίου Εμμανουήλ

Για την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας και την Μακεδονίας μας η εκδημία του Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρ

Δημοσίευση: 01-03-2021

Συγκεντρώθηκαν 102 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Σταυρούπολης

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Σταυρούπολης, από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αιμοδοσία στο υπόγειο του Ιερού Ναού, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο καραντίνας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Δημοσίευση: 01-03-2021

Οι Υφυπουργοί Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας αναφορικά με τις δομές ψυχικής υγείας.

Δημοσίευση: 01-03-2021

Εκοιμήθη ο Mητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ

Εκοιμήθη σήμερα, ο Μητροπολίτης Κιλκίς Εμμανουήλ μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Δημοσίευση: 01-03-2021

Ο Αρχιεπίσκοπος στην διαδικτυακή ημερίδα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Την έναρξη της διαδικτυακής επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στην έρευνα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821» κήρυξε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Δημοσίευση: 28-02-2021

Η Κυριακή του Aσώτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Τη δεύτερη Κυριακή του Τριώδιου, την Κυριακή του Aσώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη ιερούργησε ο π. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος και ανέλυσε την παραβολή της Ευαγγελικής Περικοπής του Aσώτου.

Δημοσίευση: 28-02-2021

28 Φεβρουαρίου: Κυριακή του Ασώτου

(Λουκ. ιε΄ 11-32): Εἶπεν ὁ Κύριος τὴν παραβολὴν ταύτην· Ἄνθρωπός τις εἶχε δύο υἱούς. καὶ εἶπεν ὁ νεώτερος αὐτῶν τῷ πατρί· πάτερ, δός μοι τὸ ἐπιβάλλον μέρος τῆς οὐσίας. καὶ διεῖλεν αὐτοῖς τὸν βίον.

Δημοσίευση: 28-02-2021

Συμπληρώθηκαν 43 έτη Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄

Την 43η επέτειο εκλογής του σε Επίσκοπο γιόρτασε πρόσφατα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.

Δημοσίευση: 27-02-2021

Σελίδες