Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως σε Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό για απαλλαγή από τον κορονοϊό

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ.Βαρνάβας, ενισχύοντας τις δεήσεις υπέρ της απαλλαγής της ανθρωπότητας από την τυραννία της ασθένειας, τέλεσε την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό κα

Δημοσίευση: 31-03-2020

Νίκος Χαρδαλιάς: Το Πάσχα δεν θα πάμε εκκλησίες, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερεωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό, τόνισε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό καθώς δεν θα πάμε στις εκκλησίες αλλά θα κάνουμε Ανάσταση στο σπίτι για αποφυγή διασποράς του ιού. Ο κ.

Δημοσίευση: 30-03-2020

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Η απάντηση στην μεγάλη δοκιμασία μας είναι η προσευχή και η νηστεία»

«Τοῦτο τό γένος ἐν οὐδενί δύναται ἐξελθεῖν εἰ μή ἐν προσευχῇ καί νηστείᾳ». Με τα σωτήρια αυτά Λόγια του Κυρίου μας, από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.

Δημοσίευση: 30-03-2020

Παρατείνονται μέχρι τις 11 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα για τα καταστήματα και τις εκκλησίες

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών για την επέκταση του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και

Δημοσίευση: 29-03-2020

Κρητικοί έστειλαν 20 τόνους λαχανικά στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου για τα συσσίτια

Ο Δήμαρχος Φαιστού Κρήτης κ. Νικολουδάκης Γρηγόριος, ύστερα από επικοινωνία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, έστειλε περί τους 20 τόνους αγγουράκια αρίστης ποιότητας για τα συσσίτια της Μητροπόλεώς μας και υποσχέθηκε ότι η βοήθεια θα έχει και συνέχεια.

Δημοσίευση: 28-03-2020

Αρχιεπίσκοπος: Να προστατεύσουμε την ιερότητα και την συνέχεια της ζωής

Να προστατεύσουν την ιερότητα και την συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής, αλλά και της ζωής των συνανθρώπων τους κάλεσε τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, το οποίο μεταδόθηκε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.

Δημοσίευση: 28-03-2020

Μητροπολίτης Εδέσσης: Είναι αδύνατον να κολλήσουμε ασθένεια από την Μετάληψη, τις εικόνες και τους ναούς

Εγκύκλιο για το ζήτημα της πανδημίας σε σχέση με τα Ιερά Μυστήρια εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ.

Δημοσίευση: 27-03-2020

Μητρόπολη Πειραιώς: Ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα της αποστασίας μας και δοκιμασία από το Θεό

«Η πανδημία των ημερών μας χωρίς αμφιβολία, είναι το τραγικό αποτέλεσμα της έσχατης αποστασίας μας. Και ταυτόχρονα παραχώρηση δοκιμασίας από μέρους του Θεού για να έρθουμε εις εαυτούς», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Πειραιώς προτρέποντας όλους να μετανοήσουν.

Δημοσίευση: 27-03-2020

Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους για τον Κορονοϊό από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Την Πέμπτη 26 Μαρτιου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας τέλεσε την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα στους Αγίους Αναργύρους, με σκοπό τη δέηση υπέρ των νοσούντων από την ασθένεια του κορονωΐου και της

Δημοσίευση: 26-03-2020

Η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, γιορτάστηκε στα Ιεροσόλυμα η Εθνική Εορτή της 25ης Μρτίου 1821, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Δημοσίευση: 25-03-2020

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Φανάρι

Ἡ Α.Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐπί τῇ Ἑορτῇ τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ἐχοροστάτησεν ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ, κατά τήν Θείαν Λειτουργίαν τῆς Τετάρτης, 25ης Μαρτίου. Ἐκκλησιάσθησαν οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιῶν κ. Ἀθηναγόρας καί Σηλυβρίας κ.

Δημοσίευση: 25-03-2020

Με άδειες εκκλησίες ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων πλαισιούμενος από τους πατέρες του Ναού π.Νικηφόρο Καλαϊτζ

Δημοσίευση: 25-03-2020

Με ελάχιστους πιστούς λόγω Κορονοϊού η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στα Ιεροσόλυμα

Με την παρουσία ολιγάριθμων πιστών λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον Κορονοϊό, γιορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Δημοσίευση: 23-03-2020

Παράκληση στον Άγιο Παντελεήμονα για τον Κορονοϊό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ .Βαρνάβας συμμετέχοντας στη δοκιμασία και στον πειρασμό, τον οποίο αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο, τέλεσε την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα στον ιαματικό και αθλοφόρο άγιο Παντελεήμον

Δημοσίευση: 23-03-2020

Μητροπολίτης Μεσογαίας: Η απαγόρευση της λατρείας είναι λάθος που πρέπει να διορθωθεί

«Η ἀπαγόρευση τῆς λατρείας εἶναι λάθος ποὺ πρέπει νὰ διορθωθεῖ. Σὲ καμμία χώρα δὲν συνέβη κάτι τέτοιο ποτέ, παρά μόνο στὴν Ἑλλάδα. Ἡ λατρεία δὲν ἀπαγορεύθηκε οὔτε καὶ ἀπὸ τὸ Σοβιετικὸ κάθεστώς. Μόνον ὁ Ἐμβὲρ Χότζα τὸ ἔκανε στὴν Ἀλβανία.

Δημοσίευση: 22-03-2020

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων επειδή τέλεσε τους Χαιρετισμούς παρά την απαγόρευση

Στο Αστυνομικό Τμήμα βρέθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, επειδή την Παρασκευή άνοιξε τις πόρτες του Ναού σε πιστούς και τέλεσε τους Χαιρετισμούς παρά την απαγόρευση της Κυβέρνησης λόγω Κορονοϊού. Όπως έγινε γνωστό ο κ.

Δημοσίευση: 21-03-2020

Αρχιεπίσκοπος: «Μένουμε σπίτι από αγάπη όχι από φόβο»

«Μένω σπίτι επειδή αγαπώ τον άλλο. Τον κάθε άλλο. Δεν μένω επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή αγαπώ. Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο!» αναφέρει σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.

Δημοσίευση: 20-03-2020

π. Βασίλειος Καλλιακμάνης: Μήπως ωφελούν οι ασθένειες και οι δοκιμασίες;

Με αφορμή τον πανικό που προκλήθηκε με την εξάπλωση του Κορονοϊού στη χώρα μας , ο Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Καλλιακμάνης, έγραψε κείμενο στο οποίο τονίζει ότι ίσως οι ασθένειες και οι δοκιμασίες είναι για το καλό

Δημοσίευση: 20-03-2020

Δεν τελέστηκαν οι Χαιρετισμοί λόγω Κορονοϊού-Ακούστε την Ακολουθία με τον Πέτρο Γαϊτάνο

Μετά από απόφαση της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας, απαγορεύτηκε η τέλεση των Χαιρετισμών της Παναγίας για αποφυγή του συνωστισμού και για προστασία από τον Κορονοϊό.

Δημοσίευση: 20-03-2020

Παράκληση για την απαλλαγή από τον Κορονοϊό χωρίς πιστούς τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας συμμετείχε στην παράκληση στον άγιο Χαράλαμπο που εψάλη, κεκλεισμένων των θυρών και μη συμμετεχόντων των πιστών, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Δημοσίευση: 19-03-2020

Σελίδες