Ένας 13χρονος και ένας 10χρονος έπιασαν τον Σταυρό στο Πανόραμα

Με κάθε επισημότητα, με σεβασμό στην παράδοση και παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων. Παρά τον χτεσινό παγετό, το δημοτικό κολυμβητήριο στο Πανόραμα γέμισε από κόσμο και μικρά παιδιά που προσήλθαν για να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανείων και να βουτήξουν για να πιάσουν τον Σταυρό. Έτσι οι Ιερείς, που τέλεσαν την πρωινή Δοξολογία για τον Εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων έριξαν δύο Σταυρούς, ενώ στο Ασβεστοχώρι τηρήθηκε για άλλη μια φορά το πανέμορφο, αλλά στο ευρύ κοινό άγνωστο έθιμο, με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι.
Στην τελετή που έγινε το πρωί στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος παραβρέθηκαν συνολικά 46 κολυμβητές, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν έφηβοι και ενήλικες, ενώ στη δεύτερη, που έκλεψε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, πήραν μέρος μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, αλλά και νεαροί δημότες .
Νικητής του Σταυρού στην πρώτη ομάδα των ενήλικων ήταν ένας 13χρονος, ο Δημήτρης Στεφάνου, ο οποίος έπιασε το Σταυρό για τέταρτη συνεχή χρονιά (τρεις φορές στην κατηγορία των «μικρών» και μία φέτος στην ομάδα των ενηλίκων), ενώ στους μικρούς κολυμβητές πιο γρήγορος αναδείχτηκε ο 10χρονος Άγγελος Πλάκας. Και οι δύο κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και από μια εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου, την οποία πρόσφερε στους νικητές ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.