Εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου, η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου. Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 9 έως και τις 12 Μαΐου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), με τιμώμενες τις ισπανόφωνες χώρες και κεντρικό της θέμα «Το πλήθος ως πρωταγωνιστής στη λογοτεχνία και την Ιστορία». Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση δραματοποιημένων αποσπασμάτων από κείμενα των συγγραφέων Ερίκ Βυϊγιάρ και Αντρέα Φραγκιά με αναφορές στο κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης «Το πλήθος ως πρωταγωνιστής στη λογοτεχνία και την Ιστορία» από ομάδα σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του διευθυντή της σχολής Γιάννη Ρήγα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Μανώλης Πιμπλής, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλεξάνδρος Θάνος και ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, Κωνσταντίνος Αμπατζάς.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης, η Υπουργός Παιδείας της Σερβίας, η Υφυπουργός Παιδείας του Μαυροβουνίου, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση εκπροσώπησε ο Κώστας Αθανασίου, Γενικός Γραμματέας της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=_ymfRbcax60