Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Την 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου εγκαινίασε την Πέμπτη 3 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στην τελετή εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κώστας Ζουράρις και Τάσος Κουράκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, ο πρόξενος της Γαλλίας Φιλίπ Ρέι, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Η 15η ΔΕΒΘ θα διαρκέσει έως και τις 6 Μαΐου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας και κεντρικό της θέμα τη Δημοκρατία στον 21ο αιώνα. Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Εγκαίνια 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου

https://www.youtube.com/watch?v=MCKe5FbwRVE

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

https://www.youtube.com/watch?v=jxBB_kEZalo