Εγκαινιάστηκε το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Για 36η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην παραλία της Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας από 2 έως 18 Ιουνίου και είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του ». Συμμετέχουν στα 100 εκθετήρια 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας και παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Οι ώρες λειτουργίας, είναι καθημερινά από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 13.30 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.
Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Χορωδία Σουρωτής με μαέστρο τον Χρήστο Χαλκιαδάκη και σοπράνο την Κατερίνα Μακρή και αμέσως μετά τελέστηκε ο Αγιασμός από τον εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γερακίνα Μπισμπινά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου και ο πρόεδρος του Συνδέμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=nuUQ0g3OcE0