Εγκαινιάστηκε το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία

Στην εξέδρα των εκδηλώσεων δίπλα στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Ιουνίου, τα επίσημα εγκαίνια του 37ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση άνοιξε με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» με μαέστρο τη σοπράνο Κατερίνα Μακρή. Ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός από εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης,ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, η εκπρόσωπος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας.
Παρόντες στην τελετή εγκαινίων του Φεστιβάλ Βιβλίου ήταν μεταξύ άλλων, ο πρώην Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ΄Σώματος Στρατού, ο Πρόεδρος Λογοτεχνών θεσσαλονίκης Ηλίας Κουτσούκος και η εκπρόσωπος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μαρία Τσιμά. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=u0fj9trcfl0