Με χορούς και παρουσίαση βιβλίου για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ανανεωμένο και με εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων από όλη την Ελλάδα και φορέων του πολιτισμού άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 1 Ιουνίου, το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου από το Βασιλικό Θέατρο - άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου . Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ περιελάμβανε ποντιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στίβου, «Άγιος Γεώργιος» με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Φουλίδη και παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Σχολαρίου «Ο Πλάτανος».
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Σωκράτη Εδίρνελη με τίτλο: «Το κλεμμένο πρωτάθλημα» και υπότιτλο «Νάτοι Νάτοι οι πρωταθλητές» που αφορά την ομάδα του ΠΑΟΚ και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αλδέ. Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, ο Χρήστος Τερζανίδης, ο Φιλώτας Πέλλιος ( πρόεδρος Βετεράνων ΠΑΟΚ) , ο Γιώργος Κούδας και ο Γιώργος Τουρσουνίδης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας της δεκαετίας του '50, όπως ο Λάμπης Κουϊρουκίδης, Λάκης Πρόγιος, Γιώργος Χασιώτης , Νότης Τσίντογλου, Λέανδρος Συμεωνίδης, Δημήτρης Μουσελεμίδης και Αχιλλέας Σαββίδης αλλά και ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, ο Γιαννάκης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ορφανός και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Παρουσίαση βιβλίου για τον ΠΑΟΚ

https://www.youtube.com/watch?v=w9am-RRf9RA

Σύλλογος Σχολαρίου "Ο Πλάτανος"

https://www.youtube.com/watch?v=C7ho4NnDk7Y

Σύλλογος Στίβου "Ο Άγιος Γεώργιος"

https://www.youtube.com/watch?v=Lz0MCr-rj9s