«ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ GALA WAGNER- VERDI » ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και το Διεθνές Μουσικό Σωματείο C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα «Διαλέξεις και Gala Wagner-Verdi» στο Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την ομιλία με θέμα «Wagner και Verdi: Ατενίζοντας δύο γίγαντες» με ομιλητή τον Κυριάκο Π. Λουκάκο ( δικηγόρος – διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ειδικός επιστήμων στον Κύκλο Ποιότητας Ζωής του «Συνήγορου του Πολίτη», κριτικός μουσικής και εξωτερικός συνεργάτης του Γ’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κριτικός μουσικής της εφημερίδας ΑΥΓΗ και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών) και την ομιλία με θέμα «Άγνωστα χειρόγραφα και σπάνια αντικείμενα της ύστερης δημιουργικής περιόδου των Wagner και Verdi στο Τελλόγλειο». Ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας ( κριτικός μουσικής, μουσικολόγος, καθηγητής ανώτερων θεωρητικών, σύνθεσης και πιάνου, πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman και του Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα. Ειδικεύεται στη μελέτη των μουσικών χειρογράφων του 18ου και 19ου αιώνα).
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία με τους "A-Tiro" Trombone Quartet, Σπύρο Λευθεριώτη, κλαρινέτο , Σωτήρη Λουίζο, πιάνο, Βασίλη Ναθαναήλ, πιάνο, Κατερίνα Οικονόμου, σοπράνο, Ιωάννα Σιοπούδη, πιάνο, Κωνσταντίνο Λεοντάρη, βιολί, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, σοπράνο, Αλέξανδρο Βελώνη, πιάνο και Mark Viner, στο πιάνο .