Εγκαινιάστηκε έκθεση ψηφιδωτού με επίδειξη belly dance στο Τελλόγλειο

Με μια θεαματική επίδειξη belly dance από την ερμηνεύτρια χορών της Ανατολής, Annette von Kapff, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., η έκθεση με τίτλο «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη». Η Annette von Kapff, από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες χορών της Ανατολής στη Γερμανία, που διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο, παρουσίασε δύο εντυπωσιακά σόου, μικρής διάρκειας, που ανατρέχουν στις ρίζες της ιδιαίτερης αυτής τέχνης στην αρχαία Αίγυπτο. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η γενική γραμματέας του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά και η Edda Mally.
Η έκθεση «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη» αναδεικνύει το ευρύ φάσμα του ψηφιδωτού σήμερα, με ανάγλυφα, κολάζ, γλυπτά, αντικείμενα και εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το 14ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιδωτού (AIMC) της Βιέννης το 2014 με επιμελήτρια την πρόεδρό του Edda Mally και έκτοτε δημιουργήθηκε το project μιας περιοδεύουσας έκθεσης σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπου συμμετέχουν και ντόπιοι καλλιτέχνες κάθε φορά. Η έκθεση παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας τον χειμώνα του 2016.
Σκοπός της παρουσίασης είναι να προσεγγίσει μέσα από μία νέα ματιά το είδος του ψηφιδωτού. Πρόκειται για ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός που παράλληλα δίνει ερέθισμα για καλλιτεχνικό διάλογο με το σήμερα μέσα από την παρουσίαση ενός τέτοιου θέματος σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη με μακραίωνη παράδοση στην τέχνη του ψηφιδωτού. H έκθεση «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη» θα διαρκέσει ως τις 23 Απριλίου 2017. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 9.00 – 14.00, Τετάρτη & Παρασκευή 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=oX_93hc39ww

Annette von Kapff

https://www.youtube.com/watch?v=R7QNr7VO1a4