Καταχειροκροτήθηκε ο Πέτρος Γαϊτάνος στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, ο σπουδαίος Μακεδόνας καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος, ερμήνευσε τον Εθνικό μας Ύμνο του Διονυσίου Σολωμού, στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες διαδηλωτές. Μια μέρα πριν το συλλαλητήριο ο γνωστός καλλιτέχνης έγραψε στο facebook:
«Χρόνια έβλεπα την άδικη διαχείριση του θέματος της Μακεδονίας μας γυρίζοντας τον κόσμο και τις πόλεις της Μακεδονίας, αλλά και ερμηνεύοντας το έργο "Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο" για τον Έλληνα Μακεδόνα Στρατηλάτη στην καρδιά των Πυραμίδων στην Αίγυπτο. Με πικραίνει η αδικία, ιδιαιτέρως όταν παραβιάζεται το δίκαιο τόσο κατάφωρα και απροκάλυπτα, ενώ είναι τόσο καλά εδραιωμένο στην αλήθεια και το εύλογο. Τα θέματα της Μακεδονίας μας τα διαχειρίζονται με άδικο και επιπόλαιο τρόπο και αυτό με πληγώνει. Στέκομαι, λοιπόν, ως Μακεδόνας - Έλληνας - Χριστιανός έναντι της Ιστορίας και του Δικαίου του τόπου μου, της πατρίδας μου και καθαρά δίνω το «παρών» μου, γιατί το καθοριστικό κι αναγνωριστικό στοιχείο του τόπου μου δεν είναι μόνον ο τόπος, αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος, αυτός ο τρόπος που εκπορεύεται από όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του: Γλώσσα - Ιστορία - Έθνος - Νοοτροπία - Θρησκεία - Αξίες - Πνεύμα και Αιώνια Έκφραση.
Γεννήθηκα σ’ ένα μικρό χωριό της Μακεδονίας, στη Δράμα, που λέγεται Κοκκινόγεια, από γονείς και προγόνους από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, τη Μακεδονική γη από πολύ μικρό παιδί την καλλιέργησα, την κατοικώ, την τιμώ και την τραγουδώ ολοκαρδίως. Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου του 2019 μ.Χ., στις 2μμ, στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Αθηνών, θα παρευρεθώ για να ερμηνεύσω τον Εθνικό μας Ύμνο, τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών. Θα είμαι εκεί! Γιατί εκεί ανήκω. Γιατί με καλούν οι πατριώτες μου και ο ευλογημένος τόπος μου. Γιατί ό,τι όμορφο ανδρώθηκε μέσα μου στη ζωή μου, σ’ αυτό το χώμα όρισε ο Θεός να το ριζώσω. Γιατί αισθάνομαι υποχρεωμένος στη μνήμη των προγόνων μου - μας. Γιατί τώρα καλούμαι να δώσω το «παρών». Γιατί σύμπασα η δίκαιη έκφραση γίνεται μια αγκαλιά. Γιατί είναι υποκρισία να πω όχι. Γιατί ίσως έτσι να γίνω πιο χρήσιμος στους συμπατριώτες -συνανθρώπους μου. Γιατί όταν ζήτησα την ευχή του, ο καλός μου Πνευματικός με ολόθερμη φωνή μου απάντησε: «Να πας! Σε καλεί ο κόσμος!! Σου δίνω την ευχή μου και με τα δυό μου χέρια !! Κάπου εκεί θα είμαι κι εγώ!»

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=SQ69NqDNq58